Hakemus jäseneksi

Tältä sivulta löydät lomakkeet ja ohjeet merikarhujäsenhakemuksen tekemistä varten. Tutustu ensin linkkien "Mitä on merikarhutoiminta?" ja "Minustako Merikarhu?" sisältöön. Löydät sieltä mm. kustannustietoja.

Merikarhut ry ottaa uusia jäseniä kerran vuodessa. Jäsenhakemukset kaikkine liitteineen tulee toimittaa merikarhutoimistoon 31.10. 2020 mennessä. Ainoastaan täydelliset hakemukset käsitellään. Varaa aikaa ja tee hakemus huolella!

Hakemus muodostuu kahdesta osasta: jäsenhakemuksesta sekä hakemuksesta veneen rekisteröimiseksi merikarhurekisteriin. Hakemukseen on liitettävä kopio voimassa olevasta alustodistuksesta sekä Trafin antama voimassaoleva ja ajantasainen venerekisteritodistus.

Hakijalla tulee olla kolme lausunnonantajaa, jotka tuntevat hakijan ja hänen purjehduskokemuksensa riittävän pitkältä ajalta. Lausunnonantajilta edellytetään lisäksi vähintään kolmen vuoden jäsenyyttä Merikarhuissa. Pyydä lupa jokaiselta lausunnonantajalta (jäsenhakemuksesi lähetetään tiedoksi myös lausunnon antajille). Jos tuttavapiirissäsi ei ole sopivia, sinut riittävän hyvin tuntevia lausunnonantajia, ota yhteyttä toimistoon. Hallitus voi tarvittaessa järjestää haastattelutilaisuuden.

Jäseneksi hyväksymisen edellytys on, että

  • Hakija on henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan sopiva jäseneksi.
  • Purjehdus on hakijalle koko kesän aktiviteetti ja hänelle kertyy kesän aikana merkittävästi purjehduspäiviä ja myös maileja veneen päällikkönä.
  • Hakijalla on veneen päällikkönä vähintään viiden vuoden ajalta useita merkittäviä matkapurjehduksia - myös avomeriosuuksia - Itämeren piirissä. Veneen koko ja miehistön kokoonpano otetaan huomioon yllämainittuja seikkoja tarkasteltaessa.
  • Hakija on osaava ja kokenut purjehtija, joka pystyy vastaamaan omasta ja miehistönsä turvallisuudesta vaativissakin olosuhteissa.
  • Hakija on ollut vähintään viisi vuotta jonkin Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n tai vastaavan alaisen seuran jäsenenä.
  • Hakijan vene on matkaveneeksi sopiva ja yhdistyksen venerekisteriin hyväksyttävissä.
  • Hakija hyväksyy yhdistyksemme tarkoitusperän sekä sitoutuu noudattamaan yhdistyksemme sääntöjä , yleisiä ohjeita ja ympäristöohjelman henkeä.

Toimi näin:

HUOM!

Täytetty jäsenhakemuslomake lähetetään automaattisesti hakijan sähköpostiin, kun painat lomakkeen lopussa olevaa Lomake täytetty -painiketta. Jatkolähetä sähköpostiisi saapuneet tiedot merikarhutoimistolle osoitteeseen info@merikarhut.fi 31.10 mennessä. Mikäli haluat muokata tietojasi, se onnistuu vain jatkolähetä-tilassa. Muista liittää sähköpostiisi mukaan tarvittavat liitteet esimerkiksi skannattuna.

Venerekisteritiedot voit jatkolähettää merikarhutoimistolle joko erillisellä sähköpostilla tai kopioimalla ne jäsenhakemustietojen perään.

Lomaketta ei valitettavasti voi toistaiseksi välitallentaa.

Merikarhut ry: n hallitus hyväksyy uudet jäsenet harkintansa mukaan. Hakijoille ilmoitetaan kirjeitse hallituksen tekemästä päätöksestä 1. maaliskuuta mennessä. Lopullinen jäseneksi hyväksyminen tapahtuu sen jälkeen, kun hakija on osallistunut keväällä järjestettäviin perehdyttämistilaisuuksiin.