Hakemus jäseneksi

Tältä sivulta löydät lomakkeet ja ohjeet merikarhujäsenhakemuksen tekemistä varten. Tutustu ensin linkkien "Mitä on merikarhutoiminta?" ja "Minustako Merikarhu?" sisältöön. Löydät sieltä mm. kustannustietoja.

Merikarhut ry ottaa uusia jäseniä kerran vuodessa. Jäsen- ja venerekisteröintihakemukset liitteineen tulee toimittaa merikarhutoimistoon 31.10. mennessä (puutteellisia hakemuksia ei käsitellä). Varaa aikaa ja tee hakemus huolella!

Hakemus muodostuu kahdesta osasta: jäsenhakemuksesta sekä hakemuksesta veneen rekisteröimiseksi merikarhurekisteriin. Venerekisteröintilomakkeeseen pääset jäsenhakemuksen lopusta. Venerekisteröintihakemukseen on liitettävä kopiot voimassa olevasta pursiseuran venetodistuksesta sekä ajantasaisesta Trafin vesikulkuneuvon rekisteröinti- ja kansallisuustodistuksesta (kortin kummastakin puolesta).

Hakijalla tulee olla kolme lausunnonantajaa, jotka tuntevat hakijan ja hänen purjehduskokemuksensa riittävän pitkältä ajalta. Lausunnonantajilta edellytetään lisäksi vähintään kolmen vuoden jäsenyyttä Merikarhuissa. Pyydä lupa jokaiselta lausunnonantajalta (hakemuksesi lähetetään tiedoksi lausunnonantajille).

Jäseneksi hyväksymisen edellytys on, että

 • Hakija on henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan sopiva jäseneksi.
 • Purjehdus on hakijalle koko kesän aktiviteetti ja hänelle kertyy kesän aikana merkittävästi purjehduspäiviä ja myös maileja veneen päällikkönä.
 • Hakijalla on veneen päällikkönä vähintään viiden vuoden ajalta useita merkittäviä matkapurjehduksia - myös avomeriosuuksia - Itämeren piirissä. Veneen koko ja miehistön kokoonpano otetaan huomioon yllämainittuja seikkoja tarkasteltaessa.
 • Hakija on osaava ja kokenut purjehtija, joka pystyy vastaamaan omasta ja miehistönsä turvallisuudesta vaativissakin olosuhteissa.
 • Hakija on ollut vähintään viisi vuotta Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n tai vastaavan alaisen seuran jäsenenä.
 • Hakijan vene on matkaveneeksi sopiva ja yhdistyksen venerekisteriin hyväksyttävissä.
 • Hakija hyväksyy yhdistyksemme toimintaperiaatteet sekä sitoutuu noudattamaan yhdistyksemme sääntöjä, yleisiä ohjeita ja ympäristöohjelman henkeä.

Toimi näin:

 • Tarkista, että täytät yllä olevat edellytykset
 • Hanki tarvittavat kolme lausunnonantajaa
 • Tutustu lomakkeiden täyttöohjeeseen, puutteellisia hakemuksia ei käsitellä.
 • Täytä JÄSEN- ja VENEREKISTERÖINTIHAKEMUKSET. Venerekisteröintihakemukseen pääset suoraan jäsenhakemuksen lopusta. Lähetä hakemukset sekä liitteet samalla kertaa. Hakemukset käsitellään yhtenä kokonaisuutena.
  (HUOM! Jäsenten venerekisteröintihakemus jäsensivuilla!).

HUOM!

Tarkista täyttämäsi tiedot ja varmista, että olet tallentanut myös liitteet. Hakemus tallentuu Merikarhuille, kun painat Lähetä -painiketta. Jos et täytä lomaketta yhdellä kertaa, voit palata siihen sähköpostiisi tilaamasi linkin kautta. Linkki vanhenee 30 päivässä.

Merikarhut ry: n hallitus hyväksyy uudet jäsenet harkintansa mukaan. Päätökset valinnoista vahvistetaan helmi–maaliskuussa, jolloin kaikkiin hakijoihin otetaan yhteyttä. Lopullinen jäseneksi hyväksyminen tapahtuu sen jälkeen, kun hakija on osallistunut keväällä järjestettäviin perehdyttämistilaisuuksiin.

Välimatkataulukot