Hakemus jäseneksi

Tältä sivulta löydät lomakkeet ja ohjeet merikarhujäsenhakemuksen tekemistä varten. Tutustu ensin linkkien "Mitä on merikarhutoiminta?" ja "Minustako Merikarhu?" sisältöön. Löydät sieltä mm. kustannustietoja.

Merikarhut ry ottaa uusia jäseniä kerran vuodessa. Jäsenhakemukset kaikkine liitteineen tulee toimittaa merikarhutoimistoon 31.10. mennessä. Ainoastaan täydelliset hakemukset käsitellään. Varaa aikaa ja tee hakemus huolella!

Hakemus muodostuu kahdesta osasta: jäsenhakemuksesta sekä hakemuksesta veneen rekisteröimiseksi merikarhurekisteriin. Hakemukseen on liitettävä kopio voimassa olevasta alustodistuksesta sekä Trafin antama voimassaoleva ja ajantasainen venerekisteritodistus.

Hakijalla tulee olla kolme lausunnonantajaa, jotka tuntevat hakijan ja hänen purjehduskokemuksensa riittävän pitkältä ajalta. Lausunnonantajilta edellytetään lisäksi vähintään kolmen vuoden jäsenyyttä Merikarhuissa. Pyydä lupa jokaiselta lausunnonantajalta (jäsenhakemuksesi lähetetään tiedoksi myös lausunnon antajille). Jos tuttavapiirissäsi ei ole sopivia, sinut riittävän hyvin tuntevia lausunnonantajia, ota yhteyttä toimistoon. Hallitus voi tarvittaessa järjestää haastattelutilaisuuden.

Jäseneksi hyväksymisen edellytys on, että

 • Hakija on henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan sopiva jäseneksi.
 • Purjehdus on hakijalle koko kesän aktiviteetti ja hänelle kertyy kesän aikana merkittävästi purjehduspäiviä ja myös maileja veneen päällikkönä.
 • Hakijalla on veneen päällikkönä vähintään viiden vuoden ajalta useita merkittäviä matkapurjehduksia - myös avomeriosuuksia - Itämeren piirissä. Veneen koko ja miehistön kokoonpano otetaan huomioon yllämainittuja seikkoja tarkasteltaessa.
 • Hakija on osaava ja kokenut purjehtija, joka pystyy vastaamaan omasta ja miehistönsä turvallisuudesta vaativissakin olosuhteissa.
 • Hakija on ollut vähintään viisi vuotta jonkin Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n tai vastaavan alaisen seuran jäsenenä.
 • Hakijan vene on matkaveneeksi sopiva ja yhdistyksen venerekisteriin hyväksyttävissä.
 • Hakija hyväksyy yhdistyksemme tarkoitusperän sekä sitoutuu noudattamaan yhdistyksemme sääntöjä , yleisiä ohjeita ja ympäristöohjelman henkeä.

Toimi näin:

 • Tarkista, että täytät yllä olevat edellytykset
 • Hanki tarvittavat kolme lausunnonantajaa
 • Tutustu hakulomakkeen täyttöohjeeseen
 • Täytä JÄSENHAKULOMAKE ja VENEREKISTERÖINTIHAKEMUS
  ja lähetä hakemukset samalla kertaa. (HUOM! Jäsenten venerekisteröintihakemus jäsensivuilla!).

HUOM!

Tarkista täyttämäsi tiedot ja varmista, että olet tallentanut myös liitteet. Hakemus tallentuu Merikarhuille, kun painat Lähetä -painiketta. Samalla saat sen myös omaan sähköpostiisi. Jos et täytä lomaketta yhdellä kertaa, voit palata siihen sähköpostiisi tilaamasi linkin kautta. Linkki vanhenee 30 päivässä. Täytä myös erillinen Venerekisteröintihakemus.

Merikarhut ry: n hallitus hyväksyy uudet jäsenet harkintansa mukaan. Päätökset valinnoista vahvistetaan helmi–maaliskuussa, jolloin kaikkiin hakijoihin otetaan yhteyttä. Lopullinen jäseneksi hyväksyminen tapahtuu sen jälkeen, kun hakija on osallistunut keväällä järjestettäviin perehdyttämistilaisuuksiin.