24
Lokakuuta, 2023
Toimisto
Julkiset tiedotteet

Merikarhujen juhlavuosi huipentuu – sadat matkapurjehtijat kokoontuvat yhteiselle pöytäpurjehdukselle

Tiedote 24.10.2023

Merikarhujen 90. toimintavuosi huipentuu Helsingissä järjestettävään juhlagaalaan 18.11.2023.

90-vuotisjuhlavuoden teemana on ollut yhdistyksen toiminnan ytimessä oleva matkapurjehdus. Merikarhut kokoontuivat aiemmin kesäkuussa kesäjuhlaan Maarianhaminaan 29.–30.6. Pienempiä juhlia on puolestaan vietetty eri saaritukikohdissa.

Merikarhujen kommodori Peter Forssell kertoo, että juhlavuoden aikana yhteiset tapahtumat ovat nostaneet entisestään esiin yhteisöllisyyden merkityksen. Merikarhujen juhlavuosi itsessään on hyvä esimerkki siitä, kuinka monipuolista toimintaa yhdistyksen jäsenet ovat saaneet järjestettyä eri paikoissa. Merikarhujen käytössä olevia saaritukikohtia ylläpidetään talkoilla ja sama periaate toistuu myös yhteisissä tapahtumissa.

”Merikarhuyhteisöstä löytää paljon samanhenkisiä, ahkeria veneilijöitä, joiden kanssa on mukavaa viettää aikaa saaritukikohdissamme ja yhteisillä purjehduksilla. Varmasti kaikki meistä ovat löytäneet Merikarhuista uusia ystäviä, joiden kanssa tavataan myös purjehduskauden ulkopuolella”, hän kertoo.

Helsingissä järjestettävään pääjuhlaan saapuu noin 340 merikarhua. Yhteiseen pöytäpurjehdukseen osallistuu vieraita kaikista yhdistyksen piireistä (Suomenlahti, Turku, Rauma, Ruotsi).

Merikarhuissa on noin 2700 jäsentä.  Merikarhuihin otetaan uusia jäseniä vuosittain. Jäsenhaku päättyy aina lokakuun lopussa.

Lisätiedot: Kommodori Peter Forssell, p. 040 5322 273      

Merikarhut – Sjöbjörnarna ry on perustettu 1933 ja on arvostettu matkapurjehtijoiden yhdistys. Merikarhut harrastavat aktiivisesti matkapurjehdusta erityisesti Itämeren alueella. Yhdistys hallinnoi lähes 30 saaritukikohtaa ja järjestää jäsenilleen purjehduskauden ulkopuolella koulutustapahtumia veneilyyn ja meriympäristöön liittyen. Yhdistyksellä on noin 2700 jäsentä.