23
Maaliskuuta, 2022
Toimisto
Julkiset tiedotteet

Merikarhuille uusi kommodori 

Helsinkiläinen Peter Forssell on valittu Merikarhut – Sjöbjörnarna ry:n kommodoriksi. Yhdistys teki valinnan vuosikokouksessaan 22.3.2022. Forssell on järjestyksessään 13. Merikarhujen kommodori. Kausi on kolmivuotinen.  

53-vuotias Peter Forssell on aktiivinen matkapurjehtija, ja hän on toiminut kaksi vuotta merikarhujen hallituksessa, viimeksi varakommodorina. Purjehduksen Forssell on aloittanut jo lapsena optimistijollalla ja liikkuu vesillä lähes kaiken vapaa-aikansa veneellään aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn kotisatamanaan Helsingin Katajanokka. 

”Merikarhujen tavoitteena on edistää hyvää merimiestaitoa ja veneilykulttuuria. Viime vuosina hakijamäärät Merikarhuihin ovat olleet ilahduttavan korkealla tasolla. Tämä heijastelee paitsi Merikarhujen kiinnostavuutta yhdistyksenä, myös veneilyn suosion kasvua vapaa-ajan harrastuksena ja on siten linjassa yhdistyksen tavoitteiden kanssa. Merikarhuille on tärkeää, että saaristo pysyy asuttuna, palvelut kehittyvät ja saaristoyrittäjille riittää asiakkaita”, Forssell toteaa. 

Merikarhut ry – Sjöbjörnarna ry on perustettu 1933 ja se on Suomen suurin matkaveneilijöiden yhdistys. Jäseniä on noin 2700, veneitä noin 1200 ja satamatukikohtia / saaritukikohtia 29. Yhdistyksellä on 12-jäseninen hallitus, jonka jäsenet valitaan kolmeksi vuodeksi kerrallaan.  

Lisätietoja: Peter Forssell, kommodori, Merikarhut - Sjöbjörnarna ry, p. 040-532 2273 tai Merikarhut - Sjöbjörnarna ryn toimisto: info@merikarhut.fi

Kuvassa Peter Forssell, matkapurjehdusta edistävän Merikarhut-Sjöbjörnarna ry:n uusi kommodori.