17
Kesäkuuta, 2022
Jyri Loikkanen
Hallituksen nurkka

Matkapurjehduskesä

Pitkään toivotun ja suunnitellun Rügenin eskaaderin piti alun perin toteutua heinäkuussa 2020. Silloin keväällä alkanut koronapandemia muutti kuitenkin maailman. Ja matkapurjehduksen sen mukana.

Suunnitelmat aktivoitiin uudelleen talvella 2021, mutta taas keväällä todettiin pandemian olevan edelleen voimissaan ja rokotesuojan vasta alkutekijöissään, joten jälleen oli peruutus eskaaderin kohtalona. Hätäapuna matkapurjehdusnälkään laitettiin pikaisesti pystyyn eskaaderi puhtaasti kotimaan aluevesille välille Karhunkarra – Vaasa. Siitä tulikin oikein mukava matkapurjehdustapahtuma, joka näytti monelle osallistujalle ennen kokemattomia satamia ja reittejä.

Nyt ovat Merikarhut vihdoin varustautumassa eteläiselle Itämerelle lähtöön ja eskaaderi pidetään 8.-14-7. Matkapurjehduksen suhteen maailma näyttää valoisammalta, vaikka monessa suhteessa ei olekaan entisensä. Toivotaan säiden suosivan, sillä mielenkiitoinen ohjelma ja paikalliset nähtävyydet odottavat nyt eskaaderilaisia neljässä saksalaisessa satamakaupungissa.

Oletettavaa on, että eskaaderille osallistuvien lisäksi muutkin Merikarhut tänä kesänä suuntaavat enemmän omien satamiemme ulkopuolelle ja kansainvälisille vesille. Toivotaan, että monet kohtaavat esimerkiksi Nynäshamnin ja Kalmarin purjehtijatapaamisissa, jotka kalenteriin on
merkitty.

Pari kertaa on kokeiltu minieskaaderien järjestämistä varsinaisen lomakauden ulkopuolella, mutta tulokset eivät ole olleet kovin rohkaisevia - osanottajia ei ole tahtonut löytyä. Matkapurjehdustoimikunnan ja Klubitoimikunnan kannattaa kuitenkin jatkossa tehdä yhteistyötä tässä asiassa ja suunnitella tapahtumia vaikkapa johonkin tiettyyn teemaan tai kohteeseen liittyen. Olisiko esimerkiksi varta vasten lapsiperheille suunnitellulle eskaaderille kysyntää?

Suotuisia kesätuulia ja antoisaa matkapurjehduskesää kaikille

Antti Nurminen,
Matkapurjehdustoimikunta

Kirjoita kommentti

2 kommenttia

  • Kuriositeettina mainittakoon että Rugen oli suunnitelmissa jo 2010-luvun puolivälissä. Olin pelastusristeilijä Jenny Wihurin koulutuspurjehduksella kesällä 2015 jja tutustuin mm Sassnitzin, Stralsundin ja Warnemunden satamiin. Selvisi mm se ettei Stralsundin vierassatama olisi käytettävissä kesällä 2016 koska sinne sijoitettaisiin tosen sataman veneet korjausten vuoksi. 2018 taisi eskaaderi jäädä väliin koska vietettiin 75-vuotisjuhlia Kärdlassa. Ja Sitten tulikin korona…..Mutta onpahan satamat ehditty nyt hyvin tutkia…..

  • Antin idea Klubi- ja Matkapurjehdustoimikuntien yhteisistä purjehdustapahtumista otetaan ilolla vastaan. Nyt jäsenistöltä ideoita tänne niin päästään syksyllä aloittamaan uusien tapahtumien järjestelyjä. Sitä odotellessa kannattaa suunnata tämän vuoden kesäkokoukseen, jossa erityisesti huomioitu lapset.