Etusivu

Merikarhujen vuonna 2007 julkistetuilla nettisivuilla on paljon ajantasalla olevaa tietoa. Vaikka sivuja on kehitetty ja päivitetty jatkuvasti, on välillä aika tehdä suurempi muodonmuutos.

Uudistuksen myötä olemme pyrkineet tekemään sivustosta mahdollisimman mukavan ja selkeän käyttää, niin jäsenten kuin toimiston pääkäyttäjienkin kannalta. Myös julkaisujemme taittajan Teemu Kiiskisen loihtima raikas, merellinen ilme inspiroi meitä Merikarhuja matkapurjehduksen pariin.

Sivun oikeassa yläkulmassa Tervetuloa ’jäsen’-osiossa voi muokata profiiliaan, vaihtaa salasanaansa ja tätä kautta myös kirjaudutaan sivuilta ulos. Sivujen yläosassa on pikanäppäimiä usein käytettyihin toimintoihin. Näppäimien näkyvyyttä voi käydä muokkaamassa Asetukset-näppäimestä. Tapahtumiin ilmoittautuminen on myös uudistettu ja tapahtuu etusivun oikeassa laidassa olevasta osiosta. Vanhoja keskusteluja ei ole siirretty uusille sivuille, aikaisempiin keskusteluihin voi palata keskustelusivulla olevan linkin kautta.

Uuden sivuston kehitystyö jatkuu teidän kokemustenne ja palautteidenne perusteella.
Palautetta voi antaa nettisivuilla osoitteessa Yhdistys > Palaute tai lähettämällä sähköpostia toimistolle.

Yhteistyöterveisin,
Viestintätoimikunta

 

 • MINUSTAKO MERIKARHU?

  Tule mukaan Teams-tapaamiseen tiistaina 13.4. klo 18–19 kuulemaan, mitä Merikarhut tarjoaa matkapurjehduksen harrastajille.

  Tapaamisessa tarjotaan tiivis infopaketti merikarhuista ja vastataan osallistujien kysymyksiin. Mukaan ovat tervetulleita kaikki matkapurjehdusta harrastavat, jotka pohtivat merikarhujen jäsenyyden hakemista.

  Mukana ovat kommodori Mika Heikkilä ja muita hallituksen jäseniä.

  Osallistujia pyydetään ilmoittautumaan 8.4. mennessä osoitteeseen info@merikarhut.fi. Kerro nimesi, veneilyseurasi sekä sähköpostiosoitteesi, jolla liityt infoon.

  Jäsenhakemus Merikarhuille pitää jättää 31.10.2021 mennessä.

  TERVETULOA!

  Merikarhut – Sjöbjörnarna ry

  Tule mukaan Teams-tapaamiseen tiistaina 13.4. klo 18–19 kuulemaan, mitä Merikarhut tarjoaa matkapurjehduksen harrastajille. Tapaamisessa tarjotaan tiivis infopaketti merikarhuista ja vastataan osallistujien kysymyksiin. Mukaan ovat tervetulleita kaikki matkapurjehdusta harrastavat, jotka pohtivat merikarhujen jäsenyyden hakemista. Mukana ovat kommodori Mika Heikkilä ja muita hallituksen jäseniä. Osallistujia pyydetään ilmoittautumaan 8.4. mennessä osoitteeseen info@merikarhut.fi. Kerro nimesi, veneilyseurasi sekä sähköpostiosoitteesi, jolla liityt infoon. Jäsenhakemus Merikarhuille ...
 • Ilmoita Merikarhukirjassa

  Ilmoita Suomen suurimman matkapurjehdusseuran vuosikirjassa – tavoita 2 700 ostokykyistä jäsentämme ja heidän perheensä. Merikarhut – Sjöbjörnarna ry on arvostettu ja aktiivinen matkapurjehtijoiden yhdistys, joka muun muassa hallinnoi lähes 30 saaritukikohtaa ja järjestää koulutustapahtumia veneilyyn ja meriympäristöön liittyen.

  Toukokuussa jäsenille postitettavasta Merikarhukirjasta löytyy jäsen- ja veneluettelot sekä muuta koko kauden ajan ahkerasti selattavaa tietoa ja artikkeleita.

  Saat ilmoituksesi korkeatasoiseen vuosikirjaamme, joka on jäsentemme ja heidän miehistöjensä aktiivisessa käytössä koko vuoden ja erityisesti kesällä purjehduskauden aikaan.

  Hinnat ovat edullisia:

  • ¼ sivua 330 €
  • ½ sivua 480 €
  • 1 sivu 700 €
  • takakansi 1 100 €
  • aukeama 1 300 €

  Merikarhukirjan deadline on 30.3.

  Merikarhujen mediakortissa tarkempia tietoja.

  Ystävällisin veneilyterveisin

  Merikarhut – Sjöbjörnarna ry 
  Jyri Loikkanen
  vastaava toimittaja

  Lisätiedot: Merikarhujen toimisto, puh. 050 512 7363, info@merikarhut.fi

  Ilmoita Suomen suurimman matkapurjehdusseuran vuosikirjassa – tavoita 2 700 ostokykyistä jäsentämme ja heidän perheensä. Merikarhut – Sjöbjörnarna ry on arvostettu ja aktiivinen matkapurjehtijoiden yhdistys, joka muun muassa hallinnoi lähes 30 saaritukikohtaa ja järjestää koulutustapahtumia veneilyyn ja meriympäristöön liittyen. Toukokuussa jäsenille postitettavasta Merikarhukirjasta löytyy jäsen- ja veneluettelot sekä muuta koko kauden ajan ahkerasti selattavaa tietoa ja artikkeleita. Saat ...
 • På Kryss kirjoittaa: Finska Sjöbjörnarna bjuder in

  Det finska långseglarsällskapet Sjöbjörnarna hälsar att det snart är sista ansökningsdag för medlemskap. Sällskapet har bland annat tillgång till över 29 hamnar och svajbojar i Finland. Läs mer

  Det finska långseglarsällskapet Sjöbjörnarna hälsar att det snart är sista ansökningsdag för medlemskap. Sällskapet har bland annat tillgång till över 29 hamnar och svajbojar i Finland. Läs mer
 • Veneilijöille ajantasaista aaltotietoa Helsingin lähivesistöstä

  MEDIATIEDOTE 10.5.2017

  Helsingin lähivesien tuoreet säähavainnot ovat nyt luettavissa suoraan verkosta. Helsingin kaupunki ja Ilmatieteen laitos ovat tuottaneet verkkoon ajantasaisen sovelluksen http://meri.hel.fi, joka tarjoaa erityisesti pienveneilijöille hyödyllistä tietoa Helsingin lähivesien sää- ja aalto-olosuhteista.

  Sivuston sisältö päivittyy Helsingin edustalle sijoitetuista kahdesta aaltopoijuista ja kolmen sääaseman raporteista. Raportoitava merialue on 8 km leveä länsi-itäsuunnassa ja 6 km korkea pohjois-eteläsuunnassa. Alue on rajattu siten, että sen sisällä aallokosta pystyy Suomenlinnan poijun mittaamien tulosten perusteella tekemään kohtuullisen realistisen arvion.

  Aaltopoijut kirjaavat tiedot merkitsevästä aallonkorkeudesta, korkeimmasta yksittäisestä aallon korkeudesta, aallon pituudesta ja periodista sekä veden lämpötilasta. Yleistetyt tiedot merkitsevistä aallonkorkeuksista on jaoteltu neljään kategoriaan: alle 0,25 m, 0,25-0,5 m, 0,5-1,0 metriä ja yli 1,0 metriä.

  Harmajan, Kruunuvuorenselän ja Vartiokylänlahden sääasemien mittaustulokset sisältävät listaukset ilman lämpötilasta, tuulen nopeudesta, tuulen nopeudesta puuskissa sekä tuulen suunnasta.

  Avomerelle ja Suomenlinnan edustalle sijoitetut aaltopoijut raportoivat tietoja puolen tunnin välein. Sääasematiedot puolestaan päivittyvät kymmenen minuutin välein.

  Sääasematiedoista on tuotettu kahden viikon tilastografiikat ja nyt on saatavilla myös kahden vuorokauden ennuste Suomenlinnan aaltopoijun raporteista.

  Suomenlahden avomeripoijun koordinaatit ovat 59° 58.00' N, 025° 14.10' E (WGS84) ja Suomenlinnan edustalla sijaitsevan aaltopoijun koordinaatit 60° 07.40’N, 024° 58.35'E (WGS84).

  Helsingin lähivesien tuoreet säähavainnot löytyvät osoitteesta http://meri.hel.fi tai marinehelsinki.fi

  Lisätiedot:

  Buliksi nimetty aaltopoiju on lähdössä Haavi-aluksen kannella ensimmäiseen vesillelaskuun ja ankkurointiin huhtikuussa 2016. Kuva: Ilkka Vähäaho.

   

   

   

  MEDIATIEDOTE 10.5.2017 Helsingin lähivesien tuoreet säähavainnot ovat nyt luettavissa suoraan verkosta. Helsingin kaupunki ja Ilmatieteen laitos ovat tuottaneet verkkoon ajantasaisen sovelluksen http://meri.hel.fi, joka tarjoaa erityisesti pienveneilijöille hyödyllistä tietoa Helsingin lähivesien sää- ja aalto-olosuhteista. Sivuston sisältö päivittyy Helsingin edustalle sijoitetuista kahdesta aaltopoijuista ja kolmen sääaseman raporteista. Raportoitava merialue on 8 km leveä länsi-itäsuunnassa ja 6 km korkea pohjois-eteläsuunnassa. ...
 • 30MILES-projekti – Itäisen Suomenlahden uudistuvat vierassatamat

  Kansainvälisen 30MILES-projektin tavoitteena on kehittää Itäisen Suomenlahden vierassatamakohteita. Siihen osallistuu 6 suomalaista ja 6 virolaista vierassatamaa. Projekti pyrkii yhdenmukaistamaan satamien palvelutasoa, turvallisuutta ja helppoa saavutettavuutta. Projektin tuloksena syntyy laadukkaiden vierassatamien verkosto, jotka sijaitsevat keskimäärin 30 merimailin etäisyydellä toisistaan. Projekti päättyy toukokuussa 2018.

  • Eisman satamaan rakennetaan uusi ponttoonilaituri sekä sataman palvelurakennus jossa on sauna, suihku, WC sekä terassi virkistysalueen ja picnic-alueen läheisyydessä. Langaton verkko laajenee koko sataman alueelle. Veneilypalveluita parantaa sääasema jonka tiedot päivittyvät verkkoon.
  • Kelnasen satamaan rakennetaan uusi verkkoyhteydellä varustettu sääasema sekä luodaan verkkosivusto.
  • Leppneemen satamaan rakennetaan uusi verkkoyhteydellä varustettu sääasema sekä luodaan verkkosivusto.
  • Narvan satamaan rakennetaan ponttoonilaituri, parannetaan veneilyturvallisuutta turvavarusteita lisäämällä sekä parannetaan kävijäopasteita.
  • Narva-Jõesuun satamaan rakennetaan uudet makean veden ja sähkön jakelujärjestelmät, bensiinin jakeluautomaatti sekä jätevesien käsittelyjärjestelmä. Satama myös ruopataan. Satamaan rakennetaan uudet WC-, suihku- ja saunatilat. Kävijöiden käyttöön on tarjolla avoin langaton verkko sekä pesukoneen käyttömahdollisuus. Satamaan rakennetaan uusi satamatoimistorakennus, missä on myös tilaa turvavälineille. Turvallisuutta lisäävät myös uudet turvalliset saapumisopasteet väylältä satamaan. Sataman verkkosivusto päivitetään ajanmukaiseksi.
  • Tallinnan Lentosatamaan rakennetaan viihtyisä leikkipaikka lapsille sekä picnic-alue virkistäytymiseen. Pilssivesien keruujärjestelmän rakentaminen sekä pesukoneiden ja kuivausrumpujen asentaminen lisäävät sataman palvelutasoa. satama-alueen opasteet uusitaan.

   

  • Haminan Tervasaaren satamassa parannetaan laiturirakenteita, suoritetaan viherrakentamista ja kulkureittien uusimista, kohennetaan jätteiden keräys- ja lajittelujärjestelmiä ja uusitaan lähestymisopasteita.
  • Kotkan Kantasatamassa kunnostetaan laiturirakenteita, suunnitellaan uutta satama-aluetta ja parannetaan makean veden jakelua sekä jätevesien keruujärjestelmiä.
  • Loviisan Laivasillan satamassa kunnostetaan päälaituri, parannetaan saapumisopasteita, kohennetaan viheralueita, kulkuväyliä sekä pysäköintialueita. Satamaan suunnitellaan sähköautojen tankkauspiste vuokra-autoja varten.
  • Porvoon uusi vierassatama on uusi vierassatamakohde, jonka palveluihin suunnitellaan kuuluvan palvelurakennus, kävelyreittejä, viheralueita, pysäköintialue sekä laitureita. Satamaan suunnitellaan energiatehokas valaistusratkaisu, lisätään saapumisopasteita ja luodaan virtuaalinen opastuskeskus.
  • Pyhtään Keihässalmen satamaan rakennetaan käymälä- ja suihkutilat yöpyville matkailijoille. Alueelle rakennetaan uusi promenadi ja maisemoidaan se osaksi ranta-aluetta.
  • Virolahden Klamilan satamaan toteutetaan turvallisemmat kiinnittymispaikat tilausliikenteelle ja vieraileville pienveneille. Sataman valaistusta parannetaan, ja kehitetään makean veden järjestelmää ja jätevesien vastaanottoa. Satamaan tulee polttoaineautomaatti sekä alue asuntovaunuille.

  30MILES-projektin satamien verkosto etsii yhteistyö kumppaneita kehittämään satamapalveluja!

  Lisätietoja:  www.merikotka.fi/30miles  30MILES esite

   30MILES-projekti rahoitetaan Interreg Central Balticin toimesta.

   

  Kansainvälisen 30MILES-projektin tavoitteena on kehittää Itäisen Suomenlahden vierassatamakohteita. Siihen osallistuu 6 suomalaista ja 6 virolaista vierassatamaa. Projekti pyrkii yhdenmukaistamaan satamien palvelutasoa, turvallisuutta ja helppoa saavutettavuutta. Projektin tuloksena syntyy laadukkaiden vierassatamien verkosto, jotka sijaitsevat keskimäärin 30 merimailin etäisyydellä toisistaan. Projekti päättyy toukokuussa 2018. Eisman satamaan rakennetaan uusi ponttoonilaituri sekä sataman palvelurakennus jossa on sauna, suihku, WC sekä ...
 • Merikarhut valittiin vuoden matkapurjehdusseuraksi

  Suomen purjehdus ja veneily ry SPV valitsi Merikarhut ry:n vuoden 2016 matkapurjehdusseuraksi. 

  Palkitsemisen perusteina mainittiin muun muassa pitkäjänteinen työ matkapurjehduksen edistämisessä ja matkapurjehdukseen liittyvän tiedon avoimessa jakamisessa. Tunnustuksen jakoi SPV:n puheenjohtaja Samuli Salanterä SPV:n juhlagaalassa 19.11.2016 Kuopiossa.

  ”Tämä on hieno ja arvokas tunnustus Merikarhujen ydintoiminnalle” totesi kommodori Mika Heikkilä pitämässään kiitospuheessaan.

  SPV on suomalaisten pursi- ja veneilyseurojen etujärjestö, johon kuulu runsas 300 veneseuraa ja yli 60.000 jäsentä. 

  julkinen_spv-palkinto_1

  Merikarhut ry:n kommodori Mika Heikkilä (oik.) ja SPV:n puheenjohtaja Samuli Salanterä (vas.)

  julkinen_spv_taulu_1

  Suomen purjehdus ja veneily ry SPV valitsi Merikarhut ry:n vuoden 2016 matkapurjehdusseuraksi.  Palkitsemisen perusteina mainittiin muun muassa pitkäjänteinen työ matkapurjehduksen edistämisessä ja matkapurjehdukseen liittyvän tiedon avoimessa jakamisessa. Tunnustuksen jakoi SPV:n puheenjohtaja Samuli Salanterä SPV:n juhlagaalassa 19.11.2016 Kuopiossa. ”Tämä on hieno ja arvokas tunnustus Merikarhujen ydintoiminnalle” totesi kommodori Mika Heikkilä pitämässään kiitospuheessaan. SPV on suomalaisten pursi- ja veneilyseurojen etujärjestö, ...
 • Käymäläjätteiden ja pilssivesien imutyhjennyspaikat

  Veneilijöitä palvellakseen Pidä Saaristo Siistinä ry pitää yllä listaa maamme imutyhjennyspaikoista.

  Lista perustuu kunnilta ja satamilta saatuihin tietoihin. Imutyhjennyslaitteiden kunnosta ja hoidosta ei vastaa Pidä Saaristo Siistinä ry, vaan laitteet omistaa ja niiden huollosta vastaa satamanpitäjä tai kunta.

  Tämän vuoksi mahdolliset vikailmoitukset pyydetään tekemään laitteen tominnasta vastaavalle taholle. PSS ei valitettavasti voi päivittää listaan mahdollisia toimintahäiriöitä.

  Mikäli tiedossasi kuitenkin on laite, joka puuttuu listasta tai listassa on muita virheitä, ole ystävällinen ja ilmoita siitä Pidä Saaristo Siistinä ry:lle osoiteeseen roope@pssry.fi tai numeroon 02 274 5500.

  Karttamuodossa tietoa septitankkien tyhjennyspaikoista

  Veneilijöitä palvellakseen Pidä Saaristo Siistinä ry pitää yllä listaa maamme imutyhjennyspaikoista. Lista perustuu kunnilta ja satamilta saatuihin tietoihin. Imutyhjennyslaitteiden kunnosta ja hoidosta ei vastaa Pidä Saaristo Siistinä ry, vaan laitteet omistaa ja niiden huollosta vastaa satamanpitäjä tai kunta. Tämän vuoksi mahdolliset vikailmoitukset pyydetään tekemään laitteen tominnasta vastaavalle taholle. PSS ei valitettavasti voi päivittää listaan mahdollisia toimintahäiriöitä. Mikäli tiedossasi ...
 • Merikarhut På Kryss- lehdessä

  På Kryss 1/2015

  Exklusiv systerklubb i Finland

  Skulle du vilja vara med i en förening som det kostar 37 000 kronor att ansluta sig till och cirka 2 000 kronor i avgift varje år? Dessutom förutsätts att du deltar i arbetsdagar och ställer upp som funktionär under en tid. 2 700 finländare med cirka 1 200 inregistrerade båtar tycker det är en god idé. De är medlemmar i Sjöbjörnarna. lue lisää

  På Kryss 2/2015

  Sjöbjörnarna skyddar naturen och vattnet

  Sjöbjörnarnas miljökommitté har arbetat sedan början av 1990-talet. Där finns experter av olika slag som arbetar med miljöfrågor i yrkeslivet. Även en författare och journalist som har hjälpt till att förmedla budskapen finns med.
  Miljökommittén har arbetat med vattenkvalitén i hamnarna. lue lisää

  Teksti ja kuvat: Lotta Lanne
  lotta@pakryss.se


  Lillholmen är en lugn lagun nära farleden till Åbo.

  På Kryss 1/2015 Exklusiv systerklubb i Finland Skulle du vilja vara med i en förening som det kostar 37 000 kronor att ansluta sig till och cirka 2 000 kronor i avgift varje år? Dessutom förutsätts att du deltar i arbetsdagar och ställer upp som funktionär under en tid. 2 700 finländare med cirka 1 200 inregistrerade ...